Compostela, 22 de abril do 2018 – A Capela Real do Hostal dos Reis Católicos acolle este luns o Campionato Galego de Coctelería clásica que otorgará unha praza no nacional que se disputará a finais de ano en Valencia.
Son 18 barmans os que se disputarán o título de Mellor Barman e Novo Barman Galego 2018. Os participantes no Campionato Galego de Coctelería clásica terán que elaborar un combinado na modalidade de sparkling, o que implica que os concursantes teñen que acabar o seu cóctel cun espumoso.
Promovido pola Asociación Galega de Barmen ( AGABA) o campionato desenvolverase en dúas quendas. Tan só seis dos participantes accederán á semifinal, fase que lles permitirá participar no Trofeo Especial patrocinado polo Consello Regulador de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. O xurado técnico e degustador tamén otorgará premios á Mellor Decoración, Trofeo Domart e á Mellor Degustación, Trofeo St Petroni así como o de Mellor Técnica, Trofeo Bágoas do Mar.
Nesta edición o xurado técnico estará composto por Iván Talens, Sergio Freire e Diego Mosquera mentres que o degustador do Campionato de Coctelería na súa categoría clásico estará composto por Manuel Regueira, xefe de comedor do Hotel Palacio do Carmen, Carlos Ximenez, catador, Rafael Verde, profesor do CEIP Manuel Antonio, José Garrido, profesor do IES de Vilamarín e os xornalistas gastronómicos Miguel Vila e Eva Millán. Na categoría de coctelería acrobática, o xurado degustador estivo a cargo de Carlos Rodriguez e Fernando Selas.