Compostela, 14 de xullo do 2020 – O Consello Regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia organiza cinco catas musicalizadas en distintos puntos de Galicia, que comezan este venres en Compostela.
O programa Bagazo de Galicia. Os 5 Elementos terá a primeira cata este venres no Hotel Puerta del Camino de Compostela as seis e media da tarde e co lume como primeiro dos elementos protagonistas.
A presentación da cita contou coa presenza do director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria ( AGACAL), Manuel Rodríguez; o vicepresidente do Consello Regulador, Miguel Oliveira; o director do hotel, Lalo Crespo, e a vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero.
Na súa intervención, Miguel Oliveira destacou que “con este ciclo queremos achegar ao público os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia desde unha perspectiva diferente. Así, ofreceremos un total de 5 catas temáticas que levarán durante este mes de xullo e o de agosto ás catro provincias galegas. Todas as catas serán gratuítas, previa inscrición a través do e-mail orujo@orujodegalicia.org ou enviando unha mensaxe a calquera dos perfís que o Consello Regulador ten en redes sociais”.
Oliveira agradeceu “o apoio e colaboración prestados tanto polo propio AGACAL como polo Hotel Oca Porta do Camiño. É unha honra para nós realizar a xornada inaugural nun espazo tan privilexiado como este”, afirmou. A primeira sesión terá lugar no Hotel Oca Porta do Camiño este venres 17 de xullo a partir das 18.30 horas.
A vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero, foi a encargada de detallar o programa de actividades incluídas neste ciclo. En primeiro lugar, explicou por que o ciclo chámase Os 5 Elementos. “Con esta alusión aos cinco elementos da natureza, queremos destacar a vinculación dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia á nosa terra, ao auténtico, ao que nos fai diferentes”, indicou.
“Este paralelismo, engadiu Otero, tamén nos serve para centrar cada unha das sesións nun elemento. A xornada inaugural centrarase no elemento lume e xa adianto que terá varias sorpresas… A segunda sesión, na Coruña, contará co aire como protagonista, mentres que a terceira, en Chantada e dentro do festival Ribeira Sacra Experience- levaranos ao éter. As dúas últimas catas terán como referencias a terra -en Berán-Leiro, dentro do proxecto Ribeiro Land Art- e a auga –no Serán Terraza da Toxa-, respectivamente”, explicou Otero.
Do mesmo xeito, cada unha das catas centrarase nun ou dous dos destilados amparados polas Indicacións Xeográficas dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. A degustación dos produtos amparados combinarase con “unha experiencia sonora, que son composicións creadas por Rebeca Ponte para o proxecto Bagazo de Galicia. Os 5 Elementos e que se interpretarán en directo xunto co percusionista Carlos Barral. Estou convencida de que este ciclo de catas musicalizadas non vai deixar a ninguén indiferente”, concluíu a vogal do Consello Regulador.
Pola súa banda, o director do Hotel Oca Porta do Camiño, Lalo Crespo, afirmou que “estamos moi contentos por poder acoller esta primeira cata do ciclo Bagazo de Galicia, os 5 Elementos. Para Oca Hotels é moi importante poñer en valor aos nosos provedores, os nosos produtos, a gastronomía e as maridaxes con viños e destilados tradicionais de Galicia. Apostamos pola calidade e a orixe e por iso congratúlanos poder ofrecer aquí esta primeira cata, baseada no elemento do lume, para que tanto os interesados como os nosos hóspedes proben os augardentes 100% galegos”.
Pechou o acto o director do AGACAL destacando a iniciativa desenvolvida desde o Consello Regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Manuel Rodríguez valorou moi positivamente a aposta do organismo por organizar actividades diferenciadoras que sirvan para poñer en valor os produtos agroalimentarios con indicativo de calidade e orixe.