Compostela, 25 de outubro do 2019 – O Hostal dos Reis Católicos acolleu a presentación da guía A Gastronomía Galega Fai o Camiño impulsada pola Asociación de GDRS de Galicia.
Os Grupos de Desenvolvemento Rural de Galicia, GDRS, impulsaron este proxecto coa apoio da Xunta de Galicia por medio de O teu Xacobeo. O acto foi organizado polo GDR Terras de Compostela que preparou tamén unha degustación de pratos da contorna.
A guía, que estará dispoñible fisicamente e para descarga, a primeiros de novembro, recolle os dez principais Camiños de Santiago. Ademais de dar indicacións xeográficas recolle “menús peregrinos” que serven de recomendación para os locais, de invitación para os visitantes e para por en valor os produtos locais cos que están pensados.
Ao longo dos últimos meses fixéronse presentacións polas distintas áreas de traballo dos GDR e o evento de este xoves foi o resumo de ese percorrido e a presentación final.
Iolanda Bouzas, secretaria do GDR Terras de Compostela, explicaba a importancia da hostalería e dos distintos Camiños de Santiago como motores do medio rural ” Esta guía pon en valor, e descobre, eses sabores e produtos aos que aludía uníndoos cos diversos Camiños de Santiago. É unha ferramenta. como diriamos se falásemos de tecnoloxía, multitarea. Serve para a promoción dos territorios, dos Camiños, pero tamén como guía de oferta para os propios negocios, como mapa para descubrir novas ideas para os profesionais, locais e foráneos, mesmo como forma de buscar novas iniciativas; consegue, en resumo, potenciar e visibilizar algúns deses tesouros que temos no rural”.
A guía A Gastronomía Galega Fai o Camiño editarase en tres idiomas e estará dispoñible desde novembro na web da Asociación de GDRS de Galicia.