Do mesmo xeito que non podemos imaxinar un mercado galego sen polbo non podemos facelo sen carne. La Galiciana ten outro dos seus puntos neurálxicos en Lacón Street na que o protagonista e o porco xunto coa tenreira e a vaca.
Si pensamos nunha feira as imaxes que temos son as do churrasco. En Lacón Street vaise un paso máis alá. Un dos pratos con máis sabor e precisamente unha tira de costela de porco pero feita a baixa temperatura e posteriormente adobada.
Pero o buque insignia de este posto é o bocadillo de Pulled Pork. Despois de cociñar a carne a baixa temperatura toda a noite, en torno as 12 horas de elaboración, desmígase e con iso fanse os bocadillos. Ademais dun preparación tan coidada a carne que se usa e porco de gama selecta da marca Coren. Son animais criados con castañas ao modo tradicional o que da unha carne lixeira cun lixeiro matiz doce.
As hamburguesas son tamén algo a ter en conta a hora de decidirse por un prato en Lacón Street. De 180 gramos, carne natural sen ningún tipo de aditivos e de tenreira ou de vaca. Con elas entramos no mundo da tenreira e a vaca e chegamos a outro prato moi demandado como é o entrecot.
O entrecot incorporouse a carta fai pouco tempo. A día de hoxe é un dos produtos que están tendo máis aceptación. 350 gramos de carne feita a brasa e ao punto que desexe o cliente. Os expertos din que a carne para estar no seu punto ten que facerse pouco, conserva todos os mollos e queda moito máis branda pero cada un pode pedila como desexe. A maduración da carne é outra parte importante, en este caso úsase lomo de vaca de primeira calidade con entre 25 e 30 días de repouso previo.
Lacón Street é outra boa razón para coñecer La Galiciana, carne preparada con moito esmero e como sempre co mellor servizo. Lembrade que si queredes ir coñecendo toda a oferta da Galiciana a tedes no seguinte enlace.