Lois López, Plataforma de Hostalería: “as restricións non están xustificadas e o futuro é moi incerto” (audio)

0

Bisbarra, 17 de marzo do 2021 – Lois López é o vogal da Asociación da Hostalería de Compostela e unha das persoas que impulsa a Plataforma da Hostalería Galega.

Non son convocados ás xuntanzas co goberno autónomo que o explica aducindo que foron eles os que se levantaron da mesa de negociación. A partir de aquel feito comezouse a impulsar unha Plataforma á que cada día se suman máis asociacións e máis hostaleiros.

Lois López no centro da pancarta nunha protesta na Praza da Quintana

Mentres buscan unha unidade no sector, sin cuestionar a lexitimidade do Cluster do Turismo ou de outras asociacións, insisten na necesidade dun plan de rescate e un organo de traballo que conte con economistas como asesores.

Comezamos preguntando polo futuro a curto prazo. Lois López o ve moi incerto e considera que as restricións que se manteñen, comparando a situación de Galicia coa de outras comunidades, son moi inxustas

López lembra que representan a 30 asociacións que agrupan a máis de 4.000 empresas polo que a falta de información sobre si se diminuirán as restricións, ou non,  non está xustificada. Asegura que a única que lles chega é a través dos medios de comunicación e que votan en falta, entre outras cousas, un plan alternativo para o ocio nocturno

Lois López nega que se levantaran da mesa e engade que non se trata da negociación dun convenio colectivo para poder usar esa expresión. Explica que o que sucedeu é que recibiron un borrador de axudas que tiñan que validar no momento e eles solicitaron 24 horas para poder valoralo. Critica ademais que esas axudas a día de hoxe non están pagadas na súa totalidade

Aproveitando que pertence a Asociación de Hostalería Compostela preguntamos pola situación do colectivo, cunhas eleccións as portas e sen candidatos que se presenten. O certo é que a situación económica é crítica e un concurso de acredores é unha das opcións que están enriba da mesa

Share.

Comments are closed.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial