Os Augardentes e Licores tradicionais de Galicia protagonizarán unha xornada gastronómica no Mercado La  Galiciana de Santiago

0

Compostela, 8 de maio do 2019 –  Os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia protagonizarán o vindeiro xoves 16 de maio unha xornada gastronómica no Mercado La  Galiciana, en Santiago.

O presidente do Consello Regulador de Augardentes e Licores, José Antonio Feijóo; o xerente da  Galiciana, Benigno Sánchez, e a vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero, presentaron esta mañá o programa de actividades.

Feijóo mostrou o seu agradecemento ao Mercado “por darnos a oportunidade de desenvolver unha xornada gastronómica nun espazo tan emblemático e polivalente como este”. Aproveitou a oportunidade para animar a veciños e visitantes a “achegarse o próximo 16 de maio a este mercado para degustar os pratos propostos que mostran a versatilidade dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia na cociña”.

Pola súa banda, Benigno Sánchez quixo “agradecer  ao Consello Regulador a confianza depositada no Mercado para dar  visibilidade  á alta  calidade  deste sector tradicional en Galicia. “É  unha  honra para La  Galiciana  contribuír  á promoción dás  augardentes e licores  galegos e  á conservación  destes oficios  tradicionais que  traballan por  manterse non mercado a través dá innovación e a  competitividade. É  unha honra  tamén que ou  fagan  neste Mercado,  xa que un dous  nosos principios  é a posta en valor dá tradición e cultura  galegas. O día 16 de  maio  poremos todo ou  noso empeño en que os asistentes  á  Xornada Gastronómica  disfruten e aprendan sobre estes  produtos amparados  baixo  as  Indicacións  Xeográficas dás  Augardentes e Licores  Tradicionais de Galicia”.

A xornada do próximo xoves 16 dará comezo ao mediodía coa posta ao dispor do público de seis pratos entre cuxos ingredientes se atopan os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Sonia Otero explicou as seis propostas que os establecementos do Mercado A  Galiciana ofrecerán ao público:

Hummus de Augardente de Herbas de Galicia con  totopos

Hummus con  totopos  maridado con Bagazo de Galicia con base de uva  godello

Patacas cuarteirón con maionesa con Licor de Herbas de Galicia

Patacas cuarteirón con  alioli  maridadas con Bagazo de Galicia con base de uva albariño

Alitas ao Licor Café de Galicia

Chocolate con Bagazo de Galicia envellecido e escuma aromática

Xa ás 21.00 horas, a vogal do Consello Regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia ofrecerá unha cata-maridaxe gratuíta aberta ao público. As prazas están limitadas a 20 e deberanse reservas enviando un e-mail a eventos@mercadolagaliciana.es, detallando o seu nome e número de teléfono.

Sonia Otero, guiará ás persoas participantes nunha cata polos diferentes destilados autenticamente galego para despois harmonizalos coa degustación dos pratos preparados polos establecementos do Mercado A  Galiciana. “A cata contará con algún xogo e con varias sorpresas”, afirmou.

A xornada gastronómica finalizará coa celebración da queimada que, nesta ocasión, elaborarase con Bagazo de Galicia. “Seguro que as persoas que acudan habitualmente a esta actividade poderán apreciar os matices diferenciadores do augardente 100% galego”, concluíu Feijóo.

Share.

Comments are closed.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial