Compostela, 27 de maio do 2019 – Éxito da Xornada Gastronómica dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia celebrada no Mercado La Galiciana.
O convite dos Augardentes e Licores Tradicionais consistiu en 6 propostas culinarias, degustación de destilados e pratos, ademais dunha queimada con Bagazo de Galicia.
Preto de corenta persoas participaron na cata maridaxe impartida pola vogal do Consello Regulador e enóloga, Sonia Otero. A través das súas explicacións, os asistentes puideron experimentar os matices dos destilados autenticamente galegos.
O presidente do Consello Regulador, José Antonio Feijóo, deu a benvida aos participantes, á vez que os animou a utilizar “destilados autenticamente galegos, xa que son os únicos que contan con todas as garantías de calidade e de orixe”. Do mesmo xeito, ofreceu unhas breves explicacións sobre a versatilidade dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia na gastronomía, xa que achegan “uns exquisitos matices aos pratos”. O presidente do Consello Regulador tamén agradeceu ao “Mercado A Galiciana que cedese estas estupendas instalacións e que colaborase connosco no desenvolvemento desta Xornada Gastronómica, que esperamos repetir nun futuro próximo”.
A cata comentada deu comezo con dous Bagazo de Galicia con base de uva albariño e godello para despois continuar cun Bagazo de Galicia envellecido e con Augardente de Herbas. A modo de xogo, os asistentes foron probando distintas maionesas elaboradas con estes destilados autenticamente galegos, á vez que tentaban pescudar que sabores ou matices diferenciados achegan os destilados 100% galegos a estes produtos. A fase de cata comentada finalizou coa degustación de Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia.
A segunda parte da actividade estivo centrada nas maridaxes con pratos elaborados por catro establecementos da Galicia ( Veggie Carmen, Ollo Pataca, Churras churras e Siboney Coffeetruck) e que contiñan entre os seus ingredientes os Augardentes e Licores. As propostas gastronómicas foron as seguintes:
Hummus de Augardente de Herbas de Galicia con totopos
Hummus con totopos maridado con Bagazo de Galicia con base de uva godello
Patacas cuarteirón con maionesa con Licor de Herbas de Galicia
Patacas cuarteirón con alioli maridadas con Bagazo de Galicia con base de uva albariño
Alitas ao Licor Café de Galicia
Chocolate con Bagazo de Galicia envellecido e escuma aromática
Os dous últimos pratos foron as que máis gustaron aos participantes nesta actividade. Non en balde, desde o Mercado A Galiciana non descartan a inclusión dalgunhas destas propostas na súa carta habitual.
Para finalizar a Xornada Gastronómica dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia, ofreceuse o xa consolidado Xoves de Queimada. Nesta ocasión, a beberaxe foi elaborado con Bagazo de Galicia.